lørdag den 26. december 2009

Julegaven fra UNSTY, Unionsstyrelsen

Tak for julegaven, men jeg tror det er en bytter. Det virker underligt at man vil have ca. 100 skytter til at dække et eller andet underskud. Hvorfor vil man straffe de aktive ? og i særdeleshed talent- og eliteskytterne ?
Antallet af foreninger som arrangere stævner er forsat stødt aftagende.  Pålægger man de frivillige yderligere arbejde med administration af afgifter m.m. så kan foreningerne snart tælles på en hånd.
Istedet burde der indføres en fast avgift, en såkaldt licens som gælder et år. Når den er betalt kan du skyde alle stævner under Dansk Skytte Union, 10, 15, 50 og 300 m.

Sådan gør man i Sverige

Teksten fra UNISTY:

Julegave fra UNSTY, Unionsstyrelsen.

Ved sidste UNSTY møde blev det vedtaget at enhver deltager som deltager i en skydning uden for foreningen, og som tæller til ranglisten, de skal betale et gebyr på kr. 50 pr skydning til sektionerne.
Ligeledes skal man have et rygnummer som er en betingelse for overhovedet at kunne stille op. Dette koster 100 kr.
Dette træder i kraft fra nytår, og det bliver stævnearrangøren som står for afregning overfor sektionerne.
Gebyret på kr. 50 for hvert resultat som er berettiget til ranglisten, gælder selvfølgelig også for udenlandske stævner, eneste undtagelse er stævner hvor man er udtaget af Dansk Skytte Union.
Riffelsektionen.

3 kommentarer:

  1. Fuldstændig enig - det er en ommer!
    Indfør en licensordning i stedet for. Det andet er direkte tåbeligt og vil bestemt ikke gøre noget positivt for hverken arrangerende foreninger eller de aktive skytter :o(

    SvarSlet
  2. I Sverige så har man også en konkurrenceafgift. Lige som man nu tænker gøra i Danmark. Det har funnits i mange mange år. Det er væl inarbetat. 20 kr/startafgift går direkte til sektionenernes kassa. Når en førening har arrangerat en konkurrence så sender de 20 kr/start direkte til sektionen. Det er ikke nogre problemer... Det er også en afgift som skytterne idag slet ikke tænker på.,.Alle I som har varit på konkurrence i Sverige har varit med og sponsrat den svenska riffelsektionen på dette måde... 20 kr af er startafgift har gået direkte til den svenske riffelsektionens kassa.. Det gælder dok kun konkurrencer som er i Sverige. Internationale konkurrencer er ikke med. Jeg syns det er et meget godt system og det tror jeg skytterne syns også.. Sen skal Unionen sjælvklar finde andre måde at få in penger på men dette er en start.

    SvarSlet
  3. Det jeg tror Linda glemmer er valuta forskellen :-)
    At de 50 dkr. man vil pålægge i afgivt svare til 70 sek.
    At skyde 60 liggende i sverige koster ca. 42 danske kr + de 14 dkr til det svenske forbund, ialt 56 dkr at skyde en liggende i sverige.
    Nu vil 60 ligg. koster kr. 65 + evt. 50, betyde at det ialt koster 115 kr.
    56 kr. vs 115 kr - Det hænger ikke sammen.

    SvarSlet