lørdag den 8. januar 2011

Ny riffel fra Grünig + Elmiger Racer World Champion

Grünig + Elmiger's nye sports riffel et spændende bud på en ny super riffel. Umiddelbart skiller den sig ud fra de øvrige rifler bla. ved at have 4 absorberende kugler - svingningsdæpende funktion. Længden af låsestolen skiller sig også ud ved at være længere end tidligere set. Se meget mere her.

4 kommentarer:

 1. Hej Kenneth -

  Det er helt sikkert det rene guf teknisk set (kender udmærket schweizernes evner via mit arbejde), meeen også temmelig dyrt. Er det overhovedet lovligt med "fiksfakserier", jeg husker fra tidligere, at al teknik der dæmper svingninger, a la gyroer o.a., er forbudt?

  hilsen
  Lars

  SvarSlet
 2. Hej Lars, jeg kender ikke prisen, men du har sikkert ret. Svingnings dæmpere til cal. 22 dukkede op for flere år siden. Pionererne var bench rest folket som begyndte med bloop tuner's. Kort sagt går det ud på at forskyde vægt på et forlængerrør. Teorien er så at ammunitionens egenspredning på et givent punkt mindskes. Andre dæmpere er typisk plader med gummi membran som trykkes sammen om piben og ligeledes skulle virker forbedrende. Dæmperene er lovlige. Forlængerrør med gas dæmper som anschutz langcerede for ca. 10 år side blev dog forbudt. ISSF skriver: "Piber og løbsforlængere må ikke på nogen måde være perforeret. Enhver konstruktionsdel eller indretning indvendigt i piben eller i forlængerrør, andet end riffelgang og kammer til patronen eller haglet, er forbudt. Kompensatorer og mundingsbremser på rifler er forbudt". Ellers er der fri leg.
  Mvh. Kenneth

  SvarSlet
 3. Ja det ser spændende ud ;-)
  Det er fedt at se at de har tilføjet så mange nye tanker i deres konstruktion.
  Jeg har selv arbejdet en del med at reducere vibrationer i mit setup, og den konklusion jeg er kommet frem til er at det handler om at bygge tingene op med kraftige godstykkelser og færrest mulig antal af komponenter, jeg tror at den ud fræsningen i base skinnen til sigtemidlerne vil vibrere pga. den store udfræsning i toppen som medvirker i en stemmegaffel lignende skinne, ligeledes vil de mange bevægelige mekaniske komponenter som udføre ejektionen af hylsteret forårsage mange små dele der kan gå i svingninger uanset om der er gummiabsorbere, det svare lidt til at have en ustabil liggende skydestilling og så putte en masse vægt på riflen, det reducere problemerne men løser dem ikke.

  Mvh. Jens T.

  SvarSlet
 4. Hi Ken,
  the news are interesting....The Swiss are great at creating weapons....This rifle will shoot well at the beginning.....but when the tolerances between moving parts.....change for the wear ... and O-ring and the rubber vibration....What will happen?.....This rifle will need continuous maintenance...compared to an simple 1913 Anschutz or a Bleiker

  Regards ciao

  Massimo

  SvarSlet